Pitanje:
Koji su dobri odabir ekspozicije i vremena za vremensko snimanje?
Walter
2011-01-13 20:57:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Snimam vremenski interval i prethodno radim neke proračune kako bih bio siguran da sam sve uspio.

Snimam putovanje od zapadne do istočne obale i planiram ga komprimirati do otprilike 4 minute ili 5760 sličica pri 24 fps (prvotno sam planirao 30 fps, ali blu ray iznosi 24 fps).

Čitam razne članke na mreži i snimio sam nekoliko primjeraka s vremenskim intervalima sebe. Prvi videozapis koji sam snimio snimao je slike pri brzini od 1 kadra u sekundi s promjenjivom brzinom zatvarača od 1/60 ili većom. Drugi kadar u 1/3 sekunde svakih 10 sekundi.

Spojio sam oba u videozapise brzinom kadrova od 30 fps, onaj snimljen u 1/3,5 sekunde mnogo je glatkiji od onog snimljen u 1/4 60 sekundi ili brže.

referenca: http://en.wikipedia.org/wiki/Time-lapse

Moja pitanja:

  1. Kakvo bi trebalo biti vrijeme izlaganja ako fotografiram svakih 10 sekundi?
  2. Treba li biti 5 sekundi?
  3. Trebam li snimiti više od 5760 slika preko cijelu dužinu putovanja?

Razmišljao sam da ću snimiti više od 5760 sličica kako bih imao na raspolaganju više slika kako bi slika bila glađa. Alternativno, razmišljao sam kako bih mogao dulje izlagati da nadoknadim nedostatak ukupnih okvira koje bih imao.

Čini se da ću morati koristiti svoj DSLR jer ne mogu pronaći jeftinu točku i pucajte da se ugodno koristim. Pregledao sam JVC GC-WP10 (na mreži), ali mislim da ne bih imao dovoljno kontrole nad kamerom.

Hvala,

Walter

Jeste li eksperimentirali s kratkim putovanjem? Slijed fotografija snimljenih s pokretne, vibracijske platforme u razmacima od 1/2 - 1 milje bit će nevidljiv ako se reproducira standardnom brzinom video zapisa. Možda dobra prezentacija.
Eksperimentirao sam s vožnjom oko bloka pri 25 - 35 mph (210 sekundi za 7 sekundi). Snimao sam na 1 fps (kad je kamera mogla ići u korak). Izgledao je relativno glatko kad se reproducirao pri 30 fps.
Razmišljao sam o tome da koristim telefon za fotografiranje. Ima 32 GB prostora za pohranu plus vanjsku karticu od 16 GB. Mogu ga napuniti u vožnji, bežično preuzimati slike putem ad-hoc bežične mreže putem ssh-a i programski kontrolirati kameru putem skripti. Jedini problem koji sada imam s tim je pronalazak dobrog nosača za n900.
@Walter 1 fps pri 30 km / h = jedan kadar svaka 44 stope, a ne jedan kadar svakih 5280 stopa (jedna milja). Jedna milja = dvije minute pri ovim brzinama. Što mislite o rezultatu kad odaberete * jedan kadar za svake dvije minute *?
Smiješno, uskoro također planiram putovanje od Istočne obale do Zapadne obale i razmišljao sam o vremenu koje će ga preskočiti.
Zamućenje pokreta koje dobijete pri ekspoziciji od 1 / 3,5s možda će izgledati bolje u videozapisu jer je manje skakanja između kadrova.
@whuber, je u tome stvar, na kraju će se to stisnuti. Vidim vrijednost snimanja svih slika, kao što je netko rekao, uvijek možete ići dolje, ali ne možete gore. Prava će umjetnost razvrstati koje okvire zadržati, a koje okvire preskočiti.
Vjerojatno nećete htjeti ručno sortirati i odabrati fotografije; umjesto toga, uzimali biste svake 2 ili 3 fotografije pomoću skripte ili možda kombinirali fotografije ako imate CPU cikluse za trošenje.
Zanima me, gdje će biti kamera? Pričvršćen je na krov / poklopac motora automobila? Kako se napaja? Kako se ne ukrade dok spavate ili ste izvan automobila?
Pet odgovori:
#1
+6
Rob Clement
2011-01-14 01:12:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prva stvar koju trebate uzeti u obzir u izračunu je ukupno trajanje putovanja. Ne vidim to pa mi oprostite ako sam to propustio. Ako vučete stražnjicu i putujete za 20 sati, imate 86400 sekundi vremena vožnje. U intervalima od deset sekundi to bi vam dalo 8640 ekspozicija što je jednako 6 minuta snimke (1 kadar = 1 ekspozicija).

* posebna napomena Sviđa mi se što vaša odluka ide s 24 / fps, izgleda bolje.

Bez obzira imate li 4 minute ili 6 ili čak 12, nije stvarni problem . Jednom sastavljenu možete prilagoditi ukupnu brzinu TL-a. Od veće važnosti je logistika.

Da biste odgovorili na svoje pitanje:

  1. Vrijeme izlaganja, manje od deset sekundi, trebalo bi biti prikladno za ispravljanje ekspozicije i estetike. Ako ne fotografirate vrlo velikom brzinom, bit će vidljivo povlačenje okidača. Osobno mislim da bi povlačenje u ovom slučaju izgledalo bolje. Pojačat će osjećaj pokreta. Radio sam nešto slično u uvodnom nizu ovdje.

  2. Isto kao gore. Ovo je osobni izbor. Stvarna duljina izloženosti neće utjecati na ukupnu duljinu TL-a. Veća je posljedica brzina obrade vašeg fotoaparata. Može li se nositi s ekspozicijom od 5 sekundi svakih deset sekundi bez da napuni svoj međuspremnik? Moj D100 ne može, iako moj D700 može.

  3. Osobno bih. Čak i s otporom zatvarača, razmak od 10 sekundi "može" biti previše za oko. Drugim riječima, riskirate stvoriti isprekidano iskustvo. Napravio bih brzi test na vašoj lokalnoj autocesti brzinom i vidio kako će to ispasti. Kad TL oblake, snimam svake sekunde ili dvije kako bih smanjio tu prazninu. Svakako će izgledi za oblake biti relativno sporiji od krajolika na autocesti.

Nadam se da ćete odgovoriti na neka od vaših pitanja. Evo još nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir (iz iskustva):

- Napajanje; kako napajate kameru tijekom putovanja. Ako se kontinuirano crpe iz akumulatora i zatvarača, procesor će ih brzo ubiti. Provjerite jeste li priključili na svoj klima uređaj.

-Montaža; vaš fotoaparat mora biti čvrsto zaključan u vozilu. Najmanja kvrga (na primjer, uvlačenje u benzinsku crpku) može srušiti kameru s osi i tada je cijela zadnja dionica puta za not. Kvrga fotoaparata, čak i najmanja, je TL ne-ne. Također, morate biti u mogućnosti kretati se po kameri bez naleta na nju. Pazite da imate mjesta za uzimanje grickalica prije početka putovanja.

-Noću; sada kada imate nosač u kvadratu, što raditi s fotoaparatom dok spavate. Ništa ne bi bilo gore nego da se probudimo zbog razbijenog prozora i ukradene opreme (opet iz iskustva). Oni su vani i ukrast će vam opremu. Provjerite je li vaš nosač dovoljno siguran da možete ukloniti svoju opremu na način koji vam omogućuje precizno održavanje kompozicije.

Sretno i sretan lov. Volio bih vidjeti vaš gotov proizvod.

Planirao sam postaviti kameru na stražnji prozor gledajući prema naprijed ili eventualno na desno stražnje staklo. Razmišljao sam o stavljanju nijansi na stražnje prozore kako bih sakrio kameru. Mislite li da bi to bilo primjereno da se to "sakrije". Podsjeća me na komentar Jerryja Seinfelda, stavljanje džempera preko televizora, samo je nekoliko džempera s virenom antenom ...
Lijepa referenca za Seinfeld. Sviđa mi se ta ideja. Pitam se biste li mogli noću objesiti deku ispred nje ili tako nešto. Svakako parkirajte sa stražnjim dijelom automobila najbližim vratima. Ili možda tik do recepcije, tako da imate pogled cijelu noć.
Kad malo bolje razmislim, ako ste parkirali tako da je kamera bila usmjerena prema predvorju / natpisu hotela i ako ste cijelo vrijeme boravili u istom hotelskom lancu, možda biste tom hotelu mogli prodati vremensku propust. Samo misao.
Planiram veći dio putovanja ostati u krevetu i doručku.
@Rob Clement - svi su vaši savjeti smisleni, zato se i naginjem korištenju svog n900. Mogu ga priključiti u automobil tijekom vožnje (putem USB-a / adaptera za cigarete), tako da imam snage. Kao drugo, lokalno ima 48 GB prostora za pohranu, a slike mogu izbaciti dok se vozim na svoj laptop putem bežične veze (ako koristim USB, demontirat će datotečni sustav, pa neću moći spremati slike dok je montiran .. .). Dakle, stvarni problem u tom trenutku postaje, nemam dobar nosač za n900 niti dobru aplikaciju za vrijeme snimanja.
Je li n900 telefon s kamerom? Koje je vaše primarno tijelo? Ako koristite svoj n900, možete li namjestiti stisak gorile?
Da, n900 je pametni telefon. Primarno kućište je plastično, ima izvučenu tipkovnicu. Malo sam pogledao stisak gorile, ali sumnjam u to. Imaju ljepljivi nosač, ali meni se ta opcija zapravo ne sviđa. Ovo je najbliže što sam pronašao: http://nokia-n900.com/store/universal-tripod-for-nokia-n900-free-shipping-1053/
U redu, s takvim stativom trebat ćete izbušiti rupe na dnu prtljažnika / pozadine / itd., Kako biste bili dovoljno kruti za put. To ili objesite 30 kg vreća s pijeskom i tada još uvijek neće moći podnijeti teret. Ili bi možda uspjelo da su noge dovoljno raširene i da ste ih čvrsto zabili. Kakvim vozilom voziš? Moram opet naglasiti, vaša oprema MORA BITI ČVRSTA ili ćete na kraju putovanja biti kiselo očajni.
#2
+3
Jay Lance Photography
2011-01-14 01:08:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Kakvo bi trebalo biti moje vrijeme ekspozicije ako fotografiram svakih 10 sekundi?"

Vaše vrijeme ekspozicije mora biti "onoliko koliko treba" da biste dobili što bliže 'ispravnoj' ekspoziciji slike za okolinu u kojoj se nalazite. U praksi to neće biti moguće potpuno ispraviti (bez upotrebe vanjskog homebrew mjerača svjetla u realnom vremenu i intervalometra ... što ja koristim. Pucajte mi u poruku ako ste DIY elektroničar koji je spreman za izgradnju vašeg posjedujte opremu i rado bih vam uputio na neke izvrsne resurse ...), jer će se svjetlost neprestano mijenjati tijekom vašeg putovanja, ali možete ga podesiti tako da kolebanja ne budu prevelika, a zatim ga prilagoditi tijekom dana / putovanja kako se osvjetljenje mijenja, obraćajući posebnu pažnju na zoru i sumrak (ili jednostavno ne fotografiranje u vrijeme posebno brze promjene svjetlosti).

"Treba li to trajati 5 sekundi ? "

Moguće za noćno snimanje, ali 5 sekundi gotovo će sigurno biti predugačka ekspozicija za snimanje tijekom dana. Opet, određeni izbor vremena ekspozicije mora biti diktiran stvarnim uvjetima u kojima snimate timelapse ... Svaki odgovor na ovo ovdje dano pitanje u najboljem će slučaju biti nagađanje.

"Trebam li snimiti više slika od 5760 tijekom cijele dužine putovanja?"

S obzirom na varijable koje ste naveli ...

Da. Ako možete snimiti više slika, gotovo sigurno biste trebali napraviti više slika. Moja je preporuka snimiti što više slika. Drugim riječima, radite u ručnom načinu rada, postavite okidač, f-stop i iso, a zatim jednostavno postavite vatrootporne okvire intervalometra što je brže moguće.

Razlog tome je što je izuzetno lako ubrzati vaše timelapse (jednostavnim uklanjanjem određenog broja okvira u postu) ako je potrebno, ali to je gotovo nemoguće da usporimo timelapse u postu (jer nema dodatnih okvira za dodavanje).

Sad se pretpostavlja da:

  • Nije vas briga za aktiviranje roleta (A ne biste trebali. Ljudi koji se brinu zbog toga gotovo su uvijek pametni i glupiraju se s dijelom svoje kamere koji se može zamijeniti za oko 200 USD ... Ovisno o očekivanim roletama, ukupan broj aktiviranja iznosi između .004 centa i .00006 centa po aktiviranju. Jeftino!)
  • Imate dovoljno prostora za pohranu (vanjski veliki terabitni pogoni mogu se kupiti za manje od 100 USD ... To ne bi trebalo biti problem)
  • U položaju ste u kojem možete izbaciti svoje okvire izravno na računalo u stvarnom vremenu dok se putovanje odvija (jer vjerojatno ne želite često stajati kako biste bacili kartice na računalo) / li>

Ako gornje pretpostavke nisu istinite, tada postaje vrlo lako izračunati ukupan broj pokretanja koje želite 'potrošiti' i / ili ukupnu količinu HD prostora, i / ili koliko puta želite stati da biste 'upravljali' svojim karticama.

#3
+2
ysap
2011-01-13 22:13:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Od pitanja 2 - Vaš interval trebao bi biti 10 sekundi. Vaše vrijeme ekspozicije treba biti onoliko koliko je očitanje mjerača za ispravnu ekspoziciju (5 sekundi dobit ćete pretjerano izložene okvire).

Za 4 minute videozapisa izračun od 5760 sličica pri 24 fps je točan. Međutim, to će vam dobiti 57.600 sekundi (@ 10 sekundi po kadru), što je manje od 1 dana. Ne vidim kako u ovo vrijeme možete zaključiti putovanje.

Pravi izračun je uzeti duljinu putovanja (recimo, 10 dana = 864.000 sekundi) i podijeliti s brojem okvira ( 5760) da biste dobili interval između kadrova (u ovom slučaju oko 2 minute).

Možda ćete htjeti snimati u kraćem intervalu i snimiti više slika kako biste mogli snimati dulji film ili imati različite sličice u sekundi.

OK, ovo nikad nisam probao, ali moja je intuicija da to nema smisla. Ako ne vozite ravno 10 dana i ne spavate ili ne jedete, osim za upravljačem, trebat će vam puno više okvira, a zatim ga uredite na 4 minute.
@Itai - OP ne kaže puca li svaki dan samo u određenom vremenskom intervalu. Ako je to slučaj, naravno, izračune je potrebno ispraviti u skladu s tim - to jest, odlučiti koliko je dana kamera aktivna (u sekundama) i zamijeniti brojku 84600 tim brojem. Dakle, za 1/2 dana snimanja to bi bilo 10x42300 = 423000 sek -> 423000/5760 = 73 sek ili približno 1 minuta između snimanja.
Namjeravao sam pucati danonoćno, noću, planirao sam smanjiti brzinu fotografiranja na 1/10 dnevne stope. Također ću vjerojatno izrezati dosadne stvari poput zaustavljanja zbog benzina.
Shvaćam da je ekspozicija od 5 sekundi duga tijekom dana, vjerojatno još uvijek izvan onoga što polarizator može srušiti i stvarno malog otvora blende.
@Walter White - čak i ako je bio u mogućnosti polarizatora / otvora blende, zašto biste uopće željeli izložiti 5 sekundi? BTW, ako inzistirate, jak ND (Neutral Density) filtar je primjereniji od polarizatora ovdje.
@ysap, je istina, prikladnija je neutralna gustoća, ALI je nemam (iako bih trebala). Ovaj put ponovno izvršavam svoje izračune na temelju ograničenja hardvera koji trenutno imam. Budući da ne mogu cijelo vrijeme zamijeniti memorijske kartice niti baterije, moram ih koristiti i kao svoje vodiče. Moja najveća kartica je 4 GB, imam 2 baterije. Zanima me mogu li dobiti 3k - 4k slike na jednoj bateriji bez autofokusa?
@Walter White - koju kameru imate? Syv Ritch (http://www.foto-biz.com/Canon/Lp-e6-battery-life-again) svojim EOS 7D prijavljuje do 3000 sličica. Osobno ne razumijem kako - moja kopija dobiva puno, puno nižu vrijednost. Ali opet - zašto gurate prema dugoj izloženosti?
Napomena: dnevno ima 86.400 sekundi, a ne 84.600. 24 * 60 * 60 = 86400.
@lindes - stojim ispravljeno. Mislim da se ideja razumije na bilo koji način.
@ysap: da, samo je želio da se aritmetika ispravi prije nego što se pogreška previše proširi. Kao takav, da možete urediti post, to bi bilo sjajno. Vjerojatno je prekasno za uređivanje komentara koji ga šire dijeljenjem pogreške s 2 ...
#4
+2
Alejandro
2011-01-14 08:27:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

O postavljanju fotoaparata, pa recimo ovako:

http://www.ram-mount.com/NewProducts/cellphonemount/tabid/3436/Default.aspx

To je dobar prijedlog - umjesto da ga montiram s vanjskim zaslonom, montirao bih ga s ugrađenim zaslonom. Tada bih mogao s njim slikati. Na slikama ipak ne izgleda baš čvrsto
#5
  0
jnothing
2017-09-27 04:23:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jednostavnije je unajmiti 4k video kameru i pustiti je da se kreće bez obzira na brzinu kadra koju odaberete. Ako dobijete nešto s puno dinamičkog raspona, dobit ćete vrhunske rezultate i imat ćete lakšu kontrolu u postu da biste prilagodili sliku. Možete čak i pojačati ekspoziciju s vremenom na takav način da vaša slika održava integritet koristeći REDcode ili bilo koji drugi RAW format. Ovisno o situaciji, također možete nabaviti Atomos snimač i priključiti ga na svoj DSLR za snimanje u stvarnom vremenu. Ako vaš DSLR nije na početnoj razini i ima ono što se naziva "čistim HDMI izlazom". Možete snimati na Sony SLog ili u Avid DnxHD format, a imate odličnu razinu kontrole slike i u postu. To su moja dva centa, ali svaki timelapse koji traje više od nekoliko minuta na kraju bolje funkcionira s video opremom. Neke video kamere čak imaju postavku intervalometra za timelapse i značajku uštede energije ako se ne možete priključiti na utičnicu.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...